Home > Alain Van Groenendael Az Arval Uj Vezerigazgatoja

Alain Van Groenendael az Arval új vezérigazgatója

Alain Van Groenendael az Arval új vezérigazgatója

péntek, január 4, 2019

2019. január elsejétől  Alain Van Groenendael az Arval új elnök vezérigazgatója. A 30 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakember eddigi karrierjének jelentős részét a Citibanknál töltötte, amely során számos pozícióban és  több országban dolgozott. Ezt követően a Nyugat-Európai Fogyasztói Bank vezérigazgatója és a Citi-csoport irányítóbizottságának tagja lett, majd a PPR Csoport hitel- és pénzügyi szolgáltatási részlegének elnökévé és a Finaref elnök-vezérigazgatójává választották.   

 

2008-ban Alain Van Groenendael a BNP Paribas Personal Finance igazgatósági tagja és vezérigazgató-helyettese lett. 2015-ben a vállalat elnökeként csatlakozott a BNP Paribas csoport Nemzetközi Pénzügyi Szolgáltatások és Lakossági Bankok Menedzsment Bizottságához. Van Groenendael a pénzügyi szolgáltatások és járműipar területén kiépített stratégiai partnerségekkel, valamint a vállalat digitális fejlődésének ösztönzésével vezető szerepet játszott a csoport nemzetközi szintű fejlődésében.

 

2017 novemberétől 2018 júniusáig az Opel Vauxhall Finance elnöke volt, továbbá betöltötte az ASF (Francia Pénzügyi Társaságok Egyesülete) alelnöki és az Eurofinas (Európai Pénzügyi Házak Szövetsége) elnöki posztját is.

 

„Nagy büszkeséggel csatlakozom az Arvalhoz, és egyúttal szeretném megköszönni az elődöm, Philippe Bismut munkáját, aki 8 éven keresztül felelősségteljes, ugyanakkor bátor vezetője volt a cégnek. Mostantól pedig az én felelősségem további innovatív megoldásokkal biztosítani, hogy szolgáltatásunk illeszkedjen a folyamatosan változó mobilitási igényekhez. A 29 országban jelenlévő Arval munkatársai számíthatnak a siker melletti teljes elkötelezettségemre” - mondta Alain Van Groenendael.