Címlap > Az Arvalról > Hírek

Hírek

Például 06/2018
Például 06/2018
automata váltó
csütörtök, május 10, 2018

A Genfi Autószalon egyik legfontosabb tanulsága, hogy idén még a korábbi évekhez képest is jóval nagyobb figyelmet kaptak az elektromos meghajtású autók. A teljesen elektromos és más alternatív meghajtási láncok felértékelődött szerepe ugyanakkor jótékonyan hatott az automata váltók iránti érdeklődésre is, ami a legtöbb hibrid és elektromos modellben szériatartozék.

Tavaszi közlekedés veszélyei
csütörtök, április 12, 2018

Tavasszal drasztikusan megváltoznak az útviszonyok, amelyre az autósoknak mind a gépjárművük állapotát, mind vezetési készségeiket tekintve fel kell készülniük. Ilyenkor az esőzések miatt gyakoriak az átfolyások, a poros útburkolatok az eső hatására csúszóssá válnak, gyakrabban alakul ki reggel és este köd, a  motoros, a kerékpáros és a gyalogos forgalom pedig folyamatosan növekszik. Az erdős, illetve hegyvidéki területeken mindemellett számítani kell talajmenti fagyokra, illetve arra, hogy az enyhébb időben gyakrabban keresztezik vadállatok az autó útját.

önjáró autók
csütörtök, február 16, 2017

Mindezidáig a fogyasztóknak szóló elektronikai újítások lepték el a CES (Consumer Technology Association) kiállításait, 2017 viszont az önjáró autóké volt, januárban az autóipar szinte minden szereplője megjelent, hogy bemutassák jövőbeli elképzeléseiket, melyekkel a piaci versenyben harcolnak.

téli autóvezetés
péntek, január 13, 2017

A téli hideg, csapadékos időjárásban megváltozott útviszonyok több odafigyelést és megfontoltabb vezetési stílust kívánnak meg az autóvezetőktől. Ilyenkor különösen fontos, hogy tisztában legyünk vezetési készségeinkkel, és hogy mindig megfelelő követési távolságot tartsunk az előttünk haladótól arra az esetre, ha a csúszós úton hirtelen fékezésre kényszerülnénk. Fontos, hogy a jármű sebességét is az útviszonyoknak megfelelően válasszuk meg.   

 

Arval
szerda, november 4, 2015

Az üzletnek köszönhetően az Arval piacvezető lett Európában gépjárműkezelés és finanszírozás területén.

2015. november 2-án befejeződött a GE Flottakezelő vállalat felvásárlása Európában.  

Ennek a stratégiai lépésnek köszönhetően az Arval piacvezető lett az európai gépjárműkezelés és finanszírozás területén. Világszerte immáron 930 000 járművet kezelünk, és 26 országban vagyunk jelen.

péntek, március 7, 2014

A Mazars Kft. a közelmúltban megjelentetett hírlevelével és az annak nyomán megjelent cikkekkel, elemzésekkel kapcsolatosan a Magyar Lízingszövetség az alábbi véleményt fogalmazta meg.

hétfő, június 3, 2013

A személygépkocsi üzemeltetésével, fenntartásával kapcsolatos szolgáltatásokra vonatkozó áfa-levonási tilalom.

[az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: Áfa törvény) 124. § (4) bekezdéséhez]

csütörtök, január 10, 2013

NGM és NAV állásfoglalás az áfa visszaigénylésével kapcsolatban