Home > Az Arvalról > Hírek

Hírek

Például 11/2019
Például 11/2019
péntek, január 4, 2019

2019. január elsejétől  Alain Van Groenendael az Arval új elnök vezérigazgatója. A 30 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakember eddigi karrierjének jelentős részét a Citibanknál töltötte, amely során számos pozícióban és  több országban dolgozott. Ezt követően a Nyugat-Európai Fogyasztói Bank vezérigazgatója és a Citi-csoport irányítóbizottságának tagja lett, majd a PPR Csoport hitel- és pénzügyi szolgáltatási részlegének elnökévé és a Finaref elnök-vezérigazgatójává választották.   

 

tartós bérlet
hétfő, július 16, 2018

Noha a tartós bérlet továbbra is a céges autók finanszírozásának és az autópark kezelésének egyik legkedvezőbb módja, az Arval Magyarország Kft. tapasztalatai szerint még mindig sok a tévhit ezzel a konstrukcióval kapcsolatban. Különösen igaz ez a KKV-szektorra, ahol a flottafinanszírozás összetétele jellemzően igen heterogén. Ennek legfőbb oka, hogy flottamenedzser hiányában nehéz az eltérő finanszírozási konstrukciók közötti különbségek feltérképezése, az előnyök és a hátrányok mérlegelése, így a cégek sokszor több, eltérő pénzügyi formát futtatnak egymással párhuzamosan.
Arról viszont gyakran megfeledkeznek, hogy elsődleges szempontként kell kezelni az autókkal kapcsolatos jövőbeli teendőket is, így például azok helyettesítését a szervizelések idejére, az esetleges bírságok és káresemények kezelését, vagy a kiöregedett járművek értékesítését. Szerződéstől függően mindezeket akár a tartós bérlet is magában foglalhatja, és mivel a nyár a flottafrissítés szempontjából kiemelt időszak Magyarországon, ezért az Arval szakemberei most összeválogatták a tartós bérlettel kapcsolatos leggyakoribb felvetéseket.

automata váltó
csütörtök, május 10, 2018

A Genfi Autószalon egyik legfontosabb tanulsága, hogy idén még a korábbi évekhez képest is jóval nagyobb figyelmet kaptak az elektromos meghajtású autók. A teljesen elektromos és más alternatív meghajtási láncok felértékelődött szerepe ugyanakkor jótékonyan hatott az automata váltók iránti érdeklődésre is, ami a legtöbb hibrid és elektromos modellben szériatartozék.

Tavaszi közlekedés veszélyei
csütörtök, április 12, 2018

Tavasszal drasztikusan megváltoznak az útviszonyok, amelyre az autósoknak mind a gépjárművük állapotát, mind vezetési készségeiket tekintve fel kell készülniük. Ilyenkor az esőzések miatt gyakoriak az átfolyások, a poros útburkolatok az eső hatására csúszóssá válnak, gyakrabban alakul ki reggel és este köd, a  motoros, a kerékpáros és a gyalogos forgalom pedig folyamatosan növekszik. Az erdős, illetve hegyvidéki területeken mindemellett számítani kell talajmenti fagyokra, illetve arra, hogy az enyhébb időben gyakrabban keresztezik vadállatok az autó útját.

önjáró autók
csütörtök, február 16, 2017

Mindezidáig a fogyasztóknak szóló elektronikai újítások lepték el a CES (Consumer Technology Association) kiállításait, 2017 viszont az önjáró autóké volt, januárban az autóipar szinte minden szereplője megjelent, hogy bemutassák jövőbeli elképzeléseiket, melyekkel a piaci versenyben harcolnak.

téli autóvezetés
péntek, január 13, 2017

A téli hideg, csapadékos időjárásban megváltozott útviszonyok több odafigyelést és megfontoltabb vezetési stílust kívánnak meg az autóvezetőktől. Ilyenkor különösen fontos, hogy tisztában legyünk vezetési készségeinkkel, és hogy mindig megfelelő követési távolságot tartsunk az előttünk haladótól arra az esetre, ha a csúszós úton hirtelen fékezésre kényszerülnénk. Fontos, hogy a jármű sebességét is az útviszonyoknak megfelelően válasszuk meg.   

 

Arval
szerda, november 4, 2015

Az üzletnek köszönhetően az Arval piacvezető lett Európában gépjárműkezelés és finanszírozás területén.

2015. november 2-án befejeződött a GE Flottakezelő vállalat felvásárlása Európában.  

Ennek a stratégiai lépésnek köszönhetően az Arval piacvezető lett az európai gépjárműkezelés és finanszírozás területén. Világszerte immáron 930 000 járművet kezelünk, és 26 országban vagyunk jelen.

péntek, március 7, 2014

A Mazars Kft. a közelmúltban megjelentetett hírlevelével és az annak nyomán megjelent cikkekkel, elemzésekkel kapcsolatosan a Magyar Lízingszövetség az alábbi véleményt fogalmazta meg.