Home > Ezek Az Idei Ev Legnebszerubb Ceges Csaladi Autoi

Ezek az idei év legnébszerűbb céges családi autói

Ezek az idei év legnébszerűbb céges családi autói

csütörtök, október 4, 2018

A legtöbb nagyvállalat szigorúan szabályozza, hogy beosztástól és munkakörtől függően milyen autót választhatnak maguknak a munkatársak. A „szűrt lista” összeállítása azonban nem egyszerű feladat. A munkáltatónak egyrészt figyelembe kell vennie az eltérő igényeket, másrészt gazdaságosságra kell törekednie, de még azt is szem előtt kell tartania, hogy egy távozó munkatárstól megörökölt autót szívesen használjon az új sofőrje is. Különösen igaz ez a nagycsaládosoknak szánt modellek esetében, hiszen egy 7-személyes egyterű nem mindenki számára ideális a városi közlekedésre. Ezen okok miatt érdemes a választható céges autók listájának összeállításában szakértő segítségét kérni. Az Arval flottakezelő szerint ugyanis mindig van arany középút, és nem lehetetlen egy olyan típus megtalálása, amit élethelyzettől függetlenül minden kolléga örömmel vezet.

 

Természetesen elsősorban a munkakör határozza meg az ideális típust és motorizáltásgot. A vállalatok többsége esetében a személyautó viszont a juttatási csomag része, és emiatt a munkáltatónak a magánéleti kívánalmaknak is eleget kell tennie. A cégautó ráadásul vonzó megoldás a családosok számára, hiszen amit saját autó esetén szervizre, esetleg egy rosszul sikerült parkolási manőver után karosszéria lakatosra költenének, azt cégautó mellett félre tehetik a nyaralásra. Biztosak lehetnek továbbá abban is, hogy fiatal, mindig kifogástalan műszaki állapotú járművel közlekedhetnek, amivel nyugodtan el lehet indulni hosszabb utakra a családdal.

 

„Ügyfeleink gyakran fordulnak hozzánk olyan kéréssel, hogy a flottát a családosok igényeinek megfelelő típussal bővítenék. Sokan azonban rögtön a nagy, akár 7-személyes egyterű autókra, SUV-re gondolnak, pedig az esetek többségében kényelmes választás lehet 2-3 gyermekesek számára egy nagyobb kombi is. Általános érvényű megoldás természetesen nincsen, ezért minden esetben, ha flottafejlesztésről van szó, részletes elemzést készítünk, amelynek részeként igyekszünk maximálisan feltérképezni a dolgozók igényeit” – mondja Kovách Kristóf, az Arval kereskedelmi igazgatója. „A cégautó ugyanis értékes juttatási elem, amellyel a dolgozó sokat megtakaríthat, ha nem tart fent saját járművet. Természetesen segítünk a cégautó szabályzat előkészítésében, amely nagyon fontos, hiszen a munkáltató és a munkavállaló számára is biztonságot nyújt.”

 

A legnépszerűbb cégautó típusok a családosok körében[1]

 

Kisméretű, városi autók

„Az alábbi típusokat elsősorban középméretű vállalatok keresik. Méretük ideálissá teszi őket a hétköznapi, városi használatra, belső tereik pedig bőségesek a két-három gyermeket nevelő családoknak” – mondja Kovách Kristóf.

Kompakt kategória

Fiat 500 L

Ford B Max

Hyundai iX20

 

SUV

Fiat 500 X

Jeep Renegade

Ford Ecosport

Hyundai Kona

 

Középosztály

„A legnagyobb érdeklődést a középosztályú autók iránt tapasztaljuk. Ezek a kompakt kategóriánál bőségesebb helykínálattal rendelkeznek, és sokan választják őket akkor, ha a kollégák elsősorban a város környékén használják a járművet. Ezeket a típusokat azoknak is ajánljuk, ahol a gyerekek már nagyobbak, mert kényelmesen elfér bennük 5 felnőtt ember is” – tette hozzá Kovách Kristóf.

 

Kompakt kategória és egyterűek

Mercedes B-osztály

Ford C-Max

Hyundai i30 SW

 

Kompakt SUV

Jeep Compass

Ford Kuga

Nissan Quashai

 

Felsőosztály

„Méretükből, megjelenésükből adódóan reprezentációs autóként is megállják a helyüket, nagyvonalú térkínálatuk miatt pedig jó választást jelenthetnek a családosoknak is.”

 

Kombi

BMW 3-as

Mercedes C-osztály

Ford Mondeo

Volkswagen Passat

Volvo V60

 

SUV és egyterű

Ford S-Max

Volvo XC60

 

[1] A felsorolás sorrendje nem megegyező az autók népszerűségi sorrendjével. A felsorolás rangsorolás nélkül ismerteti a Magyarországon kiemelkedően népszerű családi autókat az Arval flottakezelőnél.