Mi az a tartós bérlet?

Tartós bérlet, más néven operatív lízing: a flottakezelés okos módja

Miért válassza a tartós bérletet (operatív lízinget) az azonnali vásárlás vagy más finanszírozási módok helyett? Mert mi számos szolgáltatásért vállaljuk a felelősséget, míg Ön szabadon koncentrálhat fő üzleti tevékenységére.

Mi az a tartós bérlet?

Amikor a tartós bérletre (operatív lízingre) teszi a voksát az azonnali autóvásárlás helyett, havonta egy fix összeget fizet, költségeivel előre kalkulálhat. Cserébe az Arval – az autó tulajdonosa – a folyamat valamennyi eleméről gondoskodik. Például:

  • Ön kiszervezi a szerviz, a karbantartás, a javítás, a biztosítás, a cserejárművek, és valamennyi munka kockázatát.
  • Ez a munkamennyiség tartalmazza a járművezetők és az autók adminisztrációját, költségei ellenőrzését, a rendszeres riportok készítését, tanácsadást és más a flottával összefüggő napi tevékenységet.
  • Ön határozza meg a kiszervezés szintjét: előre eldöntheti milyen mértékben vállaljuk mi a kockázatokat. 

 

Miért válassza a tartós bérletet?

A cégek rendszeresen kiszerveznek számos olyan szolgáltatást az erre specializálódott vállalatoknak, amely nem tartozik a fő tevékenységi körükbe. Ugyanez a logika vonatkozik az Ön járműflottájára is. A tartós bérlet melletti döntés azt jelenti, hogy számos előnyre tesz szert egy erre specializálódott cég tevékenységéből, például:

  • Ön kiszervezheti a járművel kapcsolatos valamennyi kockázatot.
  • Minimalizálhatja az időmennyiséget, amelyet alkalmazottai a flottakezeléssel töltenek.
  • Biztos lehet abban, hogy költségeit folyamatosan ellenőrzése alatt tartja.
  • Fő üzleti tevékenységére koncentrálhat, anélkül, hogy erőforrásait egy ezen kívül eső területre pazarolná.

Ön ismeri a saját cégét; mi pedig a magunkét. Teljesen megbízhat szakértelmünkben.

Lehet, hogy téved…

“Nem tudok modellt választani vagy előnyt szerezni  az ajánlatok által.”

Az Arval bármikor összehasonlítást készíthet Önnek a teljes birtoklási költség alapján minden márkára, gyártmányra és modellre. Vásárlóerőnk biztosítja legkisebb költséget.

“Az operatív lízing drágább, mint az azonnali vásárlás.”

Az operatív lízingnek és az azonnali vásárlásnak valójában nagyjából azonos az ára. A nagy különbséget az a sok fáradtság jelenti, amelyet mi megspórolhatunk Önnek. Megértjük, hogy szeretné összehasonlítani jelenlegi helyzetét egy lehetséges jövőbeli helyzettel. A legtöbb cég hajlamos a múltbeli költségeket a jövőbeli lízing költségekkel összehasonlítani.

“Nem veszek túl gyakran új autót, így az azonnali vásárlás jobban megfelel számomra.”

Ez ebben az esetben sem igaz. Az Arval akár 60 hónapos szerződéseket is kínál, ami lehetővé teszi, hogy hosszabb távon kielégítsük igényeit a szerződés korai megújítása nélkül. A flottakezelés magas színvonalát, optimalizált költségeket és a kiszámíthatóságot garantálunk.