Eladás és visszlízing fejléc

Eladás és visszlízing: Felszabadított tőke, teljes kontroll mellett

Az eladás és visszlízing tőkét szabadít fel a cégek számára és csökkenti a kockázatot. Azáltal, hogy a saját tulajdonú flotta operatív lízing szolgáltatásban működik tovább, átláthatóság és professzionális flottakezelés válik elérhetővé. 

A céges autóflottát használók tisztában vannak a hatékonyság fontosságával. Az Arval eladás és visszlízing szolgáltatása lehetőséget teremt a járművekhez kapcsolódó pénzforgalom irányítására.

 • 1. SAJÁT TULAJDONÚ FLOTTA ÁTVITELE OPERATÍV LÍZINGBE

  Amennyiben cége jelenleg egy flotta teljes jogú tulajdonosa, akkor pénzügyi, másodpiaci értékesítéssel és jó hírnévvel kapcsolatos kockázatoknak lehet kitéve. Ezekre kínál megoldást az eladás és visszlízing. Felvásároljuk flottáját, és  visszlízingeljük azt, fennakadás, lassú átállás és egyéb kényelmetlenségek nélkül. Megmaradnak a járművek, de mi vállaljuk a kockázatokat, és teljes körű szolgáltatást nyújtunk cégének és járművezetőinek. 

  • Pénzügyi kockázat: A flotta kopásnak és elhasználódásnak, esetleges baleseti károsodásnak van kitéve, emellett a karbantartás és az adózás is szükséges.
  • Másodpiaci értékesítés kockázata: A járművek értékcsökkenése különböző szinteket érhet el - ez bizonytalan megtérülést von maga után, amikor az értékesítésükről van szó
  • Hírnévvel kapcsolatos kockázat: A régebbi járművek, még ha csak kisebb karcolások is vannak rajtuk, befolyásolhatják, hogy az ügyfél hogyan vélekedik a márkája minőségéről (és CRS-tanúsítványáról).
 • 2. TŐKE KIVONÁS A CÉGEK SZÁMÁRA

  Eladás és visszlízingelés esetén a vállalkozás azonnali készpénztőke folyósításban részesül, ráadásul megszűnik az amortizálódó járművek birtoklásával járó pénzügyi kockázat.

  Az eladás és visszlízingelés működése:

  1. Közösen kialakított áron felvásároljuk a meglévő flottát, ami pénzeszközt szabadít fel a vállalkozás számára
  2. Az autóparkot teljes körű autólízing keretében továbbra is biztosítjuk, így csökkentjük az üzemeltetési és időbeli terheket
  3. Folyamatosan optimalizáljuk flottakezelést, így lehetővé tesszük, hogy a céges autók mindig az alapvető üzleti stratégiához igazodjanak
    

  A nagyméretű meglévő flottával rendelkező vállalkozások számára az eladás és visszlízing ésszerű kockázat-kezelési stratégiát biztosít.

További információk
Kérdés vagy információkérés esetén állunk rendelkezésre: 06 1 279 330

Miért válassza az Arvalt?

Megbízható partner a céges autókhoz

Közel két évtizedes hazai tapasztalat és kipróbált partneri hálózat.

Csökkentse költségeit

Hatékonyság és teljes mérhetőség, így minden részlet finomhangolható

Szervezze ki a kockázatot

Fix havidíjért teljes körűen üzemeltetjük a flottát, bármi történjen

Bízzon szakértelmünkben

Tanácsot adunk az ideális flotta kialakításához, menet közben is