2021 Um desempenho notável para a Arval

2021: KIEMELKEDŐ TELJESÍTMÉNYT ÉRT EL AZ ARVAL

Operatív lízing 11 Feb 2022

Arval 2021-es eredményei

  • 1 469 753 BÉRELT JÁRMŰ + 6,4%-os* ORGANIKUS NÖVEKEDÉS
  • +15% ÚJ JÁRMŰRENDELÉS 2019-HEZ képest (COVID ELŐTTI IDŐSZAK)
  • AZ ARVAL A VILÁGJÁRVÁNY ÉS AZ AUTÓIPAR JELENLEGI HELYZETE ELLENÉRE TOVÁBBRA IS A PIAC ÁTLAG FELETT TELJESÍTETT
  • AZ ARVAL BEYOND STRATÉGIA AZ MÁR AZ ELSŐ ÉVÉBEN JELENTŐS EREDMÉNYEKET ÉRT EL
  • FONTOS PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁSOK LÉTREHOZÁSA
  • AZ ELEMENT-ARVAL GLOBÁLIS SZÖVETSÉGEN KERESZTÜL TOVÁBBI 3 ORSZÁGBAN LÉPETT PIACRA A CÉG

Az Arval teljes körű szolgáltatást nyújtó járműlízing és új, fenntartható mobilitási megoldások specialistája. Ügyfélközpontú megközelítésének, jövőorientált és megalapozott stratégiai tervének köszönhetően, az Arval 2021-ben is kiválóan teljesített a piaci versenytársakhoz képest. Kiemelkedő teljesítményt sikerült elérni az olyan, a pandémiából adódó új kihívások ellenére, mint például a félvezetőhiány és az autóipar általános nehézségei.

Az előző évhez képest az Arval 6,4%-kal* bővítette bérelhető flottáját, összesen 1 469 753 járműre. 15%-kal nőttek az új járművek megrendelései is a Covid előtti időszakhoz képest, ami tükrözi ügyféloldalról tapasztalható erős keresletet. 2021-ben a vállalati finanszírozású flotta 1 032 065 járműből állt.  A kiskereskedelmi szegmens 11%-kal nőtt, ezen belül a magánszemélyeknek szóló lízing szolgáltatások pedig 24%-kal bővültek. A középtávú bérleti szegmens pedig 20%- kal nőtt.

Az Arval Beyond mobilitási- és fenntarthatósági megoldásainak köszönhető átalakulás 

meghozta gyümölcsét: a kerékpárlízing szerződések száma 54%-kal nőtt, a MaaS-felhasználók száma a tízszeresére emelkedett, az Arval Mid Term Rental bérelt hónapjainak száma  pedig 34%-kal növekedett. Az Arval új megrendeléseinek 30%-át pedig elektromos járművek tették ki.

Az Arval 7500 alkalmazottja több, mint 300 000 ügyfélnek, 30 országban nyújt különböző szolgáltatásokat

“2021-ben az Arval Magyarország a piaci átlag feletti teljesítményt ért el, amely két számjegyű mennyiségi növekedést hozott. A piac minden szegmenséből több, mint 100 új partner tüntette ki bizalmával az Arval Magyarországot és csatlakozott közösségünkhöz.  Az ügyfelek és a járművezetők visszajelzése alapján minden eddiginél magasabb ügyfél-elégedettségi szintet értük el. Elköteleztük magunkat az átalakulás mellett, amelynek köszönhetően rugalmas és innovatív megoldásokat garantálhatunk a folyamatosan változó környezetben. Középtávra kibérelhető flottánk megduplázódott az elmúlt 1 év során. Az Arval flotta elektromos átállása gyorsan halad, lehetővé téve, hogy alternatív modelleket és technológiákat is kínálhassunk ügyfeleinknek." - mondta Gwénael Cevaer az Arval Magyarország ügyvezető igazgatója

2021 kiemelt eredményei

A 2021-es év során a cég bevezette az Arval Beyond elnevezésű stratégiai tervét, amely számos ambiciózus célt tűzött ki maga elé, az Arval azon törekvését szem előtt tartva, hogy vezető pozíciót szerezzen a fenntartható mobilitás terén. Jelentős előrelépés történt mind a négy Arval Beyond ajánlat tekintetében, az alábbiak szerint:

  • 360°-os Mobilitás: Négy országban is elindult az Arval Mobility szolgáltatás. Az alkalmazás már több mint 3000 felhasználóval rendelkezik Hollandiában. Ezen felül az Arval Mobility Consulting is elindult, hogy támogassa az ügyfeleket az energetikai átállásban, valamint az Arval Mobility Hub-ot, hogy a mobilitási megoldásokat az Arval ügyfeleinek telephelyeinek egyetlen területére integrálja. Az e-bike lízing már 10 országban is működik, amely lehetőséget nyújtott az Arval számára, hogy ügyfeleivel több országban is sikeres megállapodásokat kössön (az előző évhez képest 54%-kal növekedett a kerékpárbérlés). Franciaországban meghosszabbították az önvezető, ingajáratú buszok próbaidőszakát..

  • Összekapcsolva: Az Arval teljes, összekapcsolt hálózatának flottája jelenleg körülbelül mintegy 400 000 járműből áll, amelynek köszönhetően a cég európai szinten is a három vezető piaci szereplő egyikévé vált.
  • Arval Inside: Az Arval partnerkapcsolatai 2021-ben jelentős lendületet vettek. A bankokkal már megkötött megállapodásokon túl (Spanyolországban és Portugáliában a CaixaBank, az UniCredit Bank Austria, az Erste Bank Szlovákiában stb.) a vállalat nemzetközi partnerségek (Hyundai) keretében folytatja az együttműködést az autóipari szereplőkkel (Hyundai, Kia, Honda, Sixt, Alcomotive, Emil Frey France, MG és Volvo Cars).

Ezenkívül hagyományos partnerével, az Element csoporttal karöltve, az Arval kiterjesztette földrajzi lefedettségét további három balti országra: Lettországra, Litvániára és Észtországra. 

  • Jó Önnek, jó mindenkinek: Annak érdekében, hogy még hatékonyabb támogatást tudjon ügyfeleinek nyújtani az energetikai átállásban, az Arval felülvizsgálta és megemelte a 2025-re vonatkozó célkitűzését: 700 000 elektromos jármű lízingelésére, ami az Arval teljes bérelt flottájának 35% -át teszi ki. Az "Arval Re-Lease", azaz a használt jármű lízing szolgáltatása most már hét országban elérhető.

2021-ben az Arval megtervezte és végrehajtotta új és ambiciózus globális CSR stratégiáját. Ennek eredményeként 2021 júniusa óta minden egyes Arval által bérbe adott elektromos jármű után egy fát ültettek, így ez lett a vállalat első nemzetközi biodiverzitási projektje. 2021 végéig összesen 71 000 fát ültettek.

"Még az egészségügyi válság előtt dolgoztuk ki új stratégiai tervünket, amelyben az energetikai átállást, a mobilitást és partnerségeinket illetően úttörő jellegű és jövőfókuszú törekvéseket fogalmaztunk meg. 2021 a konszolidáció éve volt. Ügyfeleinknek a lehető legtöbb támogatást nyújtottuk az egészségügyi válság, illetve az utóbbi időben a gépjárműhiány kezelésében, így nagyszerű eredményekről számolhattunk be tevékenységünk kapcsán.Összességében, 2021 egy csodálatos év volt" – mondta Alain van Groenendael, az Arval elnök-vezérigazgatója.

Kihívások és célok 2022-re

2022 a mobilitási szektor átalakulását hozza el egy változó környezetben. Ebben az összefüggésben az Arval támaszkodhat BNP Paribas Group támogatásával megszilárdított alapjaira, valamint agilitására. 2021-ben elért teljesítménye – a kihívásokkal teli környezet ellenére is figyelemre méltó organikus növekedéssel – kézzelfogható bizonyítéka rugalmasságának és képességeinek.

2022-ben az Arval az alábbi szolgáltatásokkal támogatja továbbra is ügyfeleit:

  • speciális tanácsadási szolgáltatások: "The Journey Goes On", amelyek segítik az ügyfeleket az előre tervezésben és a legmegfelelőbb fenntartható megoldások megtalálásában, tekintettel az autóipar jelenlegi helyzetére,
  • stratégiai együttműködések az end-to-end, teljeskörű megoldások biztosításához: az év elején elinduló, korszerű autómegosztó platform a Ridecell mobilitási start-up közreműködésével, és az egyedülálló együttműködés a mobilitásfinanszírozási megoldások terén a Jaguar Land Rover vállalattal, ahol az Arval biztosítja majd a lízing- és flottakezelést a BNP Paribas csoporttal közösen.
  • összekapcsolt szolgáltatások: amelyek innovatív és egyedi ajánlatok széles körének kidolgozásával segítik az ügyfeleket flottájuk használatának optimalizálásában, a nagyobb biztonság elérésében és a gyorsabb energetikai átállásban.
  • az Element-Arval Global Alliance bővülő földrajzi elérése és egyedi értékajánlata az Arval nemzetközi ügyfelei számára.

2022: Az Arval Magyarország csapata továbbra is a piaci trendek és korlátozások előtt jár, a szállítási idő maximális csökkentésével és optimalizált alternatívák  ajánlásával. Az Arval Beyond stratégiai terv segítségével biztosak vagyunk abban, hogy tovább bővül elégedett ügyfeleink, partnereink és alkalmazottaink köre.

"2022 nagyon dinamikus évnek ígérkezik az Arval számára és általánosságban a mobilitási ágazat számára is. Az Arval továbbra is egyenesen halad előre kitűzött céljaira koncentrálva: megalapozott és hatékony tervekkel és szilárd alapokkal rendelkezünk, valamint magas az ügyfélelégedettségünk és nagy bizalommal tekintünk a jövőnkre" – foglalja össze Alain van Groenendael.

 A 2021-es tevékenységek eredményei mellett az Arval 2022. március 7-én osztja meg éves pénzügyi eredményeit is a sajtó képviselőivel.

*A 2020–2021-es időszak végére vonatkozó növekedési ütem összehasonlíthatósági alapon.

 

Az Arval-ról:

Az Arval a teljes körű szolgáltatást nyújtó járműlízingre és az új mobilitási megoldások specialistája. 2021. december végéig közel 1,5 millió járművet lízingelt. Naponta 7 500 Arval munkatárs kínál 30 országban rugalmas megoldásokat ügyfeleink számára, zökkenőmentes és fenntartható közlekedést biztosítva a nagy nemzetközi vállalatoktól a kisebb vállalkozásokig.

Az Arval az Element-Arval Global Alliance alapító tagja, amely világelső a flottakezelési iparban, 3 millió járművel rendelkezik 53 országban. A céget 1989-ben alapították, és teljes egészében a BNP Paribas tulajdona. Az Arval a bankcsoport Lakossági banki és egyéb szolgáltatások divíziójának részeként működik.

www.arval.com

A BNP Paribas-ról:

A BNP Paribas Európa egyik vezető bankja, amely nemzetközi tevékenységgel is rendelkezik. Tevékenysége 68 országban van jelen, több mint 193 000 alkalmazottat foglalkoztat, ebből közel 148 000 főt Európában. A csoport kulcsfontosságú szerepet tölt be három fő tevékenységével: Belföldi Piacok és Nemzetközi Pénzügyi Szolgáltatások (amelyek lakossági banki hálózatait és pénzügyi szolgáltatásait a Lakossági banki és egyéb szolgáltatások divízió végzi),valamint a Vállalati és Intézményi Banki Szolgáltatások, amelyek két ügyfél célcsoportot szolgálnak ki: a vállalati ügyfeleket és az intézményi befektetőket.

A cégcsoport minden ügyfelét (magánszemélyeket, közösségi szervezeteket, vállalkozókat, kis-és közép vállalkozásokat, nagyvállalatokat és intézményi ügyfeleket) segíti projektjei megvalósításában olyan megoldások révén, amelyek kiterjednek a finanszírozásra, a beruházásokra, a megtakarításokra és a biztosításokra. Európában a csoportnak négy hazai piaca van (Belgium, Franciaország, Olaszország és Luxemburg), a BNP Paribas Personal Finance vezető szerepet tölt be Európa fogyasztói hitelezésben. A BNP Paribas integrált lakossági banki modelljét a mediterrán országokban, Törökországban és Kelet-Európában is bevezeti, illetve  az Egyesült Államok nyugati részén egy jelentős méretű hálózatot is létre hoz. Vállalati és intézményi banki szolgáltatásaiban és nemzetközi pénzügyi szolgáltatásaiban a BNP Paribas Európában is vezető pozíciót tölt be. Ezen felül erős jelenléttel rendelkezik Amerikában, valamint szilárd és gyorsan növekvő üzleti tevékenységet folytat az Ázsia-csendes-óceáni térségben.

www.bnpparibas.com

 

 

 

Olvasson tovább Részletek elrejtése