Operatív lízing

{label}
{value}

Keresés
Theme
Category
Aktív szűrők

Mit jelent az operatív lízing?

Vajon mi az operatív lízing jelentése? Milyen előnye van annak, ha valaki él ezzel a lehetőséggel? Milyen eredményeket hozhat az operatív és a pénzügyi lízing összehasonlítása? Amikor autóbérlés kerül szóba, akkor ez egy olyan megoldás, amely során a lízingbe adó a lízingbe vevő által igényelt személygépkocsit beszerzi, majd tartós bérletbe adja azt neki.

Ebben a cikkben részletesen kifejtjük, hogy mit jelent ez a konstrukció, valamint kitérünk a flottamenedzsmentre és arra, hogy kinek éri meg ezeket választani.

H 12/02/24

Mit jelent a flottakezelés?

Akinek cége van, biztosan tisztában van a flottakezelés fogalmával, ami kiváló lehetőség arra, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki a céges autókból. Évekkel ezelőtt még rengeteg autóra volt szükség ahhoz, hogy élvezzük a flottakezelés nyújtotta előnyöket, addig ma már egyetlen gépjármű is elég ehhez. De vajon mit jelent a flottakezelés és kinek éri meg legjobban?

Pén 09/02/24

OPERATÍV LÍZING ELŐNYEI

Számtalanszor előfordul, hogy egy cégnek új gépjárműre van szüksége, de nem szeretné ily módon lekötni a pénzét. Kiváló megoldás lehet ilyen esetekben az operatív lízing, amely sok szempontból praktikus, kényelmes és előnyös. A következőkben a pozitívumokkal részletesen is foglalkozunk, miután meghatároztuk, mit is jelent pontosan ez a lízingtípus. Végül pedig kitértünk az igénylés folyamatára.

Szo 20/01/24

Operatív lízing és pénzügyi lízing összehasonlítás

A lízing kedvező finanszírozási forma azon vállalkozások számára, amelyeknek nagy értékű gépjárműre vagy más eszközre van szükségük a működéshez. Általában gyorsan használatba vehetik az adott tárgyat, nagyobb befektetés nélkül.
A vállalkozás jellemzői és céljai döntik el, hogy operatív vagy pénzügyi lízinget érdemes-e igénybe vennie. A következőkben ezt a két konstrukciót hasonlítjuk össze, majd bemutatjuk az igénylés lépéseit.

H 06/02/23
mg2

Az Arval flottakezelő MG modellekkel színesíti magyarországi kínálatát

Az Arval Magyarország Kft. első itthoni vevőként és egyben első flottavásárlóként már az MG modellek hivatalos hazai értékesítésének megkezdése előtt jelezte, hogy MG márkájú gépkocsikkal tervezi bővíteni portfolióját és megrendelt 10 darabos MG flottát. A szeptemberben megrendelt tíz darab MG márkájú gépkocsi december végén került átadásra a Duna Autó Zrt. MG márkakereskedésében.

K 24/01/23
2021 Um desempenho notável para a Arval

2021: KIEMELKEDŐ TELJESÍTMÉNYT ÉRT EL AZ ARVAL

Az Arval 2021-ben is kiválóan teljesített a piaci versenytársakhoz képest. Kiemelkedő teljesítményt sikerült elérni az olyan, a pandémiából adódó új kihívások ellenére, mint például a félvezetőhiány és az autóipar általános nehézségei.Pén 11/02/22
blog3

Flottakezelés: miért is jó, ha nem saját az autó?

A flottakezelő cégeket olykor még mindig valamiféle titokzatos szereplőknek tartják az autóiparon belül, amiknek a működésével néha talán még az sincs tisztában, aki rendszeresen autózik, netán autót bérel. Az persze nyilvánvaló, hogy a bérautókat valakinek üzemeltetni kell, karban kell tartani őket - de mi a helyzet azokkal a kocsikkal, amiket nem a hagyományos módon rövidtávra bérelnek, hanem operatív lízingelnek, azaz hosszabb távon használnak úgy, hogy a bérbeadó üzemelteti az autót? Nos, ezzel foglalkoznak valójában a flottakezelő cégek, amiknek meglehetősen összetett a működése. Blogbejegyzésünkben arra keressük a választ, hogy hogyan is épül fel egy ilyen cég, miért és valójában kinek éri meg az, hogy nem vásárol, hanem tartósan bérli a kocsit.

H 11/01/21
News_1

ÚJ FLOTTÁS MEGOLDÁSOK HÓDÍTOTTAK 2020-BAN

Az Arval mobilitási szakemberei összefoglalták az idei év legmeghatározóbb autós es flottapiaci történéseit, valamint kísérletet tettek arra, hogy felsorolják a jövő hívószavait.

Pén 08/01/21