1EV1Tree Expansion

AZ ARVAL BŐVÍTI NEMZETKÖZI BIOLÓGIAI DIVERZITÁSÁT

Elektromos autózás 21 Mar 2022

ERDŐK NEMZETKÖZI NAPJA 2022:

AZ ARVAL BŐVÍTI NEMZETKÖZI BIOLÓGIAI DIVERZITÁSÁT

 A kezdeményezés: "1 Elektromos* jármű = 1 fa" minden arval országban

Az Arval, a teljes körű szolgáltatást nyújtó járműlízing és a fenntartható mobilitási megoldások globális vezető vállalata 2022-ben kiterjeszti első nemzetközi biodiverzitási projektjét a többi országra, ahol a vállalat működik, amelyet 8 Arval országban indítottak 2021-ben. A projekt röviden: Az Arval által lízingelt minden elektromos (elektromos és hibrid) járműhöz egy-egy fát ültetnek. 17 országban megvalósítottak helyi projekteket, a fennmaradó 11 ország pedig egy globális projekthez fog hozzájárulni Peruban. A cél a helyi biodiverzitás népszerűsítése, valamint a helyi alkalmazottak és az Arval ügyfeleinek bevonása. Az Arval célja, hogy 2025 végéig több mint 700 000 fát finanszírozzon az Arval Beyond stratégiával összhangban.

Az éghajlatváltozással kapcsolatos növekvő aggodalmak világszerte a fenntarthatóságot helyezték a CSR-stratégiák középpontjába. Az éghajlati vészhelyzet továbbra is nagy jelentőséggel bír minden évben, és az Arval megfelelő helyzetben van ahhoz, hogy pozitív változást mozdítson elő a fenntartható mobilitás felé, és aktívan részt vegyen az éghajlatváltozás kezelésében. A CSR kulcsszerepet játszik az Arval Beyond stratégiai tervben, melynek  2025-re kitűzött tervét tovább növeltük: 700 000 elektromos jármű a flottájában (ez a globális flotta 35%-a).

1ev

A projektet először az Arval nyolc országban indították el, ahol 2021-ben a legtöbb elektromos járművet adtak át. Az országok között szerepel Belgium, Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország és az Egyesült Királyság. 2021 év végére több, mint 97 000 fa ültetése lett finanszírozva. Az ezekben az országokban való megvalósítást követően a projektet 2022-ben kiterjesztették a többi Arval-országra is.

A projekt kiváló lehetőség az erdők védelmére, a biodiverzitás megőrzésére és az erdőirtás elleni küzdelemre, valamint az elektromos járművek használatának elősegítésére. 2025 végére az Arval több, mint 700 000 fát finanszíroz világszerte.

A projekt kiterjesztésével az Arval képes lesz támogatni az erdő telepítési projekteket és jót tenni a környezetnek. Nevezetesen, az Arval képes lesz mérni az egyes erdő telepítési projektek környezeti és társadalmi előnyeit. A várható összes haszon 2025 végén:

  • 105,000 tonna CO2 elraktározása
  • 2,100,000 élőhely létrehozása
  • 2,800,000 hónapokban keletkezett oxigén
  • 700,000 munkaóra

 

Az „1 EV = 1 fa” projekttel a vállalati társadalmi felelősségvállalást üzletünk magjába ágyaztuk, és minden alkalmazottra és ügyfelünkre számítunk, hogy fenntartható úton induljanak el az elektromos járművek bevezetése felé” – mondja Alain van Groenendael, az Arval elnök-vezérigazgató

Fedezze fel az Arval új biodiverzitási kezdeményezését

Az Arval segít az erdők helyreállításában a Reforest’Action programmal, amely a projekt részét képező Arval-országokban található fák felügyeletéért és elültetéséért felelős.

A Reforest’Action, az erdészeti specialista, a B Corp által tanúsított vállalat, amely az erdők megőrzésével, helyreállításával és létrehozásával foglalkozik Franciaországban és szerte a világon, válaszul a klímavészhelyzetre és a biológiai sokféleség csökkenésére. Ennek érdekében a Reforest’Action kiválasztja az erdészeti projekteket és anyagilag támogatja azokat, garantálva azok minőségét, hogy hosszú távon fejlesszék környezeti, társadalmi és gazdasági multifunkcionalitásukat. A Reforest’Action küldetése magánszemélyek és vállalkozások közösségi finanszírozása révén valósul meg. 2010-es megalakulása óta a Reforest'Action több mint 10 millió fát ültetett és védett meg 25 országban, 20 millió embernél hívta fel a figyelmet az erdők fontosságára, és több mint 150 000 ember életkörülményeire gyakorolt ​​pozitív hatást a világon. További információkért látogasson el a www.reforestaction.com weboldalra.

* Elektromos vagy hibrid

Az Arval-ról:

Az Arval a teljes körű szolgáltatást nyújtó járműlízingre és az új mobilitási megoldások specialistája. 2021. december végéig közel 1,5 millió járművet lízingelt. Naponta 7 500 Arval munkatárs kínál 30 országban rugalmas megoldásokat ügyfeleink számára, zökkenőmentes és fenntartható közlekedést biztosítva a nagy nemzetközi vállalatoktól a kisebb vállalkozásokig.

Az Arval az Element-Arval Global Alliance alapító tagja, amely világelső a flottakezelési iparban, 3 millió járművel rendelkezik 53 országban. A céget 1989-ben alapították, és teljes egészében a BNP Paribas tulajdona. Az Arval a bankcsoport Lakossági banki és egyéb szolgáltatások divíziójának részeként működik.

www.arval.com

A BNP Paribas-ról:

A BNP Paribas Európa egyik vezető bankja, amely nemzetközi tevékenységgel is rendelkezik. Tevékenysége 68 országban van jelen, több mint 193 000 alkalmazottat foglalkoztat, ebből közel 148 000 főt Európában. A csoport kulcsfontosságú szerepet tölt be három fő tevékenységével: Belföldi Piacok és Nemzetközi Pénzügyi Szolgáltatások (amelyek lakossági banki hálózatait és pénzügyi szolgáltatásait a Lakossági banki és egyéb szolgáltatások divízió végzi),valamint a Vállalati és Intézményi Banki Szolgáltatások, amelyek két ügyfél célcsoportot szolgálnak ki: a vállalati ügyfeleket és az intézményi befektetőket. A cégcsoport minden ügyfelét (magánszemélyeket, közösségi szervezeteket, vállalkozókat, kis-és közép vállalkozásokat, nagyvállalatokat és intézményi ügyfeleket) segíti projektjei megvalósításában olyan megoldások révén, amelyek kiterjednek a finanszírozásra, a beruházásokra, a megtakarításokra és a biztosításokra. Európában a csoportnak négy hazai piaca van (Belgium, Franciaország, Olaszország és Luxemburg), a BNP Paribas Personal Finance vezető szerepet tölt be Európa fogyasztói hitelezésben. A BNP Paribas integrált lakossági banki modelljét a mediterrán országokban, Törökországban és Kelet-Európában is bevezeti, illetve  az Egyesült Államok nyugati részén egy jelentős méretű hálózatot is létre hoz. Vállalati és intézményi banki szolgáltatásaiban és nemzetközi pénzügyi szolgáltatásaiban a BNP Paribas Európában is vezető pozíciót tölt be. Ezen felül erős jelenléttel rendelkezik Amerikában, valamint szilárd és gyorsan növekvő üzleti tevékenységet folytat az Ázsia-csendes-óceáni térségben. A BNP Paribas minden tevékenységében bevezette a Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás megközelítését, amely lehetővé teszi, hogy hozzájáruljon a fenntartható jövő felépítéséhez, miközben biztosítja a Csoport teljesítményét és stabilitását.

www.bnpparibas.com

Olvasson tovább Részletek elrejtése