News

E.g., 04/2021
E.g., 04/2021
Monday, January 11, 2021

Ahogyan már korábbi blogbejegyzésünkben beszámoltunk róla, a következő időszak nagy változásokat hoz az Arval Magyarország és partnerei életében, az Arval Beyond új stratégiai terv mentén. Megkérdeztük a szektor felsővezetőit, ha lehetőségük adódna, milyen járműtípust választanának maguknak. Rákérdeztünk többek között arra is, hogy kinek hogyan változtak a közlekedési szokásai a járványhelyzet alatt és ki milyen mobilitási megoldásban látja a jövőt.

Friday, January 8, 2021

Az Arval mobilitási szakemberei összefoglalták az idei év legmeghatározóbb autós es flottapiaci történéseit, valamint kísérletet tettek arra, hogy felsorolják a jövő közlekedésének hívószavait is. 2020 jelentős változásokat hozott az autószektorban: az új autók iránti kereslet csökkent, a járművek átlagos életkora nőni kezdett, a benzinárak bezuhantak, majd lassan emelkedni kezdtek, mindeközben pedig a hibrid technológia hódító körútra indult. Ezzel párhuzamosan idén a flottapiacon a cégek rugalmas, kockázatmentes bérlési megoldásokat kerestek, zöldülő, alternatív hajtású járműparkokat építve.

Monday, November 9, 2020

A következő időszak nagy változásokat hoz az Arval Magyarország és partnerei életében: a cég mérföldkőhöz érkezett, ami egy teljesen új korszakot jelöl meg. A jövőben nemcsak a céges autó kerül a fókuszba, hanem behozunk a flottába két új közlekedési eszközt is, amelyek a jelenlegi piac modern és zöld nagykövetei. Ráadásul hamarosan új töltési megoldásokat is kínálunk majd az elektromos autók mellett ezekre az újdonságokra is.

Monday, August 31, 2020

2020-ban gyökeresen megváltoztak a közlekedési igények, az új trendek pedig begyűrűztek a vállalati mobilitásba is. Ehhez hasonló, gyorsan változó időszakokban nagyon fontos a biztos alapokra és konkrét információkra épített döntéshozatal. Ebben nyújt segítséget az Arval digitális megoldásait tömörítő MyArval platform, ami flotta managerek és járművezetők számára is elérhető, akár mobilon is.

Thursday, July 16, 2020

Érdemes idén a nyaralás tervezésekor autóban gondolkodni, hiszen a légi és vonatos közlekedés továbbra is csak szigorú biztonsági előírások betartásával használható. Ráadásul jelenleg még maszkban utazva is jóval nagyobb kockázattal jár tömegközlekedni, mint autónkat használni. Mutatjuk miért.

Thursday, June 18, 2020

Évek óta nő az elektromos autók népszerűsége. Ennek számtalan oka van: állami támogatás, ingyen parkolás, egyszerűbb mechanika (azaz kevesebb szervizelés), jobb vezetési élmény, a hatótáv folyamatos növekedése, valamint a töltési infrastruktúra fejlesztése. Most sokan attól tartanak, hogy a válság véget vet ennek az autóipari innovációnak, pedig valószínűbb, hogy éppen gyorsítani fogja az elektromos mobilitásra történő átállást.

Wednesday, June 3, 2020

Múlt héten azt jártuk körbe, hogy a járványhelyzet miatt megváltozó közlekedési szokásokban nagyobb szerep jut majd az autóknak. A történetnek ugyanakkor rendkívüli gazdasági hatásai is vannak, amit szintén érdemes áttekinteni. Különös ellentmondás alakult ki: sokaknak lehet szüksége több vagy új járműre, de krízisek idején mégis a költségek csökkentésére kell törekedniük. Hogyan oldható fel ez az ellentét?

Thursday, May 28, 2020

Az élet szép lassan visszatér a normálisnak tűnő kerékvágásba, de az elmúlt hónapok nem maradnak következmények nélkül. Nemcsak az változott meg, hogyan dolgozunk vagy tanulunk, hanem az is, ahogy közlekedünk.

Tuesday, May 19, 2020

Hosszú hetekig a világ nagyrésze azt igyekezett megoldani, hogy otthon maradjon. Az Arval és partnerei eközben – részben szintén home office-ban –  azért dolgoztak, hogy akiknek mindenképp közlekedniük kell, azok a lehető legnagyobb biztonságban utazhassanak. Blogunk második részében kollégáink mesélek arról, hogy partnereink, ügyfeleink hogyan élték meg a közös munkát az elmúlt hetekben.