Kiszámítható válságmobilitás

Kiszámítható válságmobilitás

szerda, június 3, 2020

Múlt héten azt jártuk körbe, hogy a járványhelyzet miatt megváltozó közlekedési szokásokban nagyobb szerep jut majd az autóknak. A történetnek ugyanakkor rendkívüli gazdasági hatásai is vannak, amit szintén érdemes áttekinteni. Különös ellentmondás alakult ki: sokaknak lehet szüksége több vagy új járműre, de krízisek idején mégis a költségek csökkentésére kell törekedniük. Hogyan oldható fel ez az ellentét?

Az Arval stabil banki háttérrel működik több mint 20 éve. A jelenlegi a harmadik jelentősebb gazdasági válság, amelyben igyekszünk a lehető legtöbbet tenni Ügyfeleinkért. Emellett világszerte több millió járművet kezelünk, és erre a tapasztalatra is támaszkodunk, amikor Ügyfeleinknek és Partnereinknek mobilitást nyújtunk. Banovic Aleksandra, az Arval Magyarország kereskedelmi és marketing igazgatója így foglalta össze a jelenlegi helyzetet:

 

 

“Az Arval banki háttere, amelyet a francia központú BNP Paribas csoport ad, válságálló alapot biztosít a működésünkhöz. Tudjuk, hogy partnereinknek és ügyfeleinknek is fontos, hogy stabil céggel dolgozzanak együtt, és igyekszünk a lehető legjobban segíteni a hozzánk forduló cégeknek. Az elmúlt időszakban a lejáró szerződések esetében kedvező hosszabbítási ajánlattal járultunk hozzá a pénzügyi bizonytalanság csökkentéséhez. Emellett folyamatosan egyeztetünk velük, hogy a lehető legjobban tudjuk kiszolgálni az igényeiket.”

 

 

Gazdasági válság idején két cél lebeg a legtöbb vezető szeme előtt. Költségcsökkentés, a meglévő emberi és fizikai állomány megőrzése érdekében, emellett pedig flexibilitás, hogy a reagálóképesség fennmaradjon. Hiába látja meg ugyanis bárki az adódó lehetőséget, ha nem tud élni vele.

Az Arvalnál mindkét igényre kínálunk megoldást. Egyrészt, mivel lízing konstrukcióban nem kell az új jármű vételárát egy összegben kifizetni, a költségek jobban eloszlanak. Az operatív lízing abban több ennél, hogy az autó üzemeltetésének kockázatát is minimálisra csökkenti. Műszaki hiba adódik az autóval, szervizelni kell, csereautóra lenne szükség? Az Arval ezeket mind biztosítja a havidíjon belül, így nem az ügyfeleink alkalmazottainak ideje és erőforrása megy el arra, hogy a szervizzel egyeztetnek vagy mentést szerveznek. Az autóval kapcsolatos teendőket az Arval szakemberei végzik el, míg Ügyfeleink a saját szakterületükön dolgozhatnak tovább. Sőt, mivel a csereautó is gyorsan megérkezik, a jármű sem esik ki a cég működéséből.

Amikor pedig gyorsan kell reagálni, akkor a középtávú bérletet vehetik igénybe a cégek. Így akár 48 órán belül bővíthetik a flottájukat az Arval központi készletéből, akár 1 hónapos bérleti időtől egészen 24 hónapig. Ráadásul az autók csak addig képezik a flotta részét, ameddig szükség van rájuk, hiszen a bérlet kedvező feltételek mellett visszamondható.

Az Arvalnál minden nap az a célunk, hogy ügyfeleink működését a leghatékonyabban segítsük. Ehhez minden adott, hiszen nemzetközi szakmai tapasztaltunk miatt stabil partnerként tudunk jelen lenni az életükben. Célunk, hogy nemcsak a korlátozások alatt, hanem hosszú távon, a változó mobilitáson át is megbízható partnerek maradjunk.