Új eszközök a jövő vállalkozóinak flottájában

Új eszközök a jövő vállalkozóinak flottájában

hétfő, november 9, 2020

A következő időszak nagy változásokat hoz az Arval Magyarország és partnerei életében: a cég mérföldkőhöz érkezett, ami egy teljesen új korszakot jelöl meg. A jövőben nemcsak a céges autó kerül a fókuszba, hanem behozunk a flottába két új közlekedési eszközt is, amelyek a jelenlegi piac modern és zöld nagykövetei. Ráadásul hamarosan új töltési megoldásokat is kínálunk majd az elektromos autók mellett ezekre az újdonságokra is.

Büszkék vagyunk arra, hogy az Arval Magyarország az elmúlt években a magyar piac egyik meghatározó szereplőjévé vált a céges autóflották terén. Most pedig az Arval Beyond 2020-2025 stratégiával mi leszünk az elsők a hazai piacon, akik új, változatos és kombinált közlekedési megoldásokat nyújtunk partnereinknek. Mit jelent az Arval Beyond és milyen újdonságokat hoz magával?


Az autón túl, de nem nélküle

Az Arval Beyond filozófia - mely 2020–2025 között határozza meg a fő irányokat az összes tagországban - központi eleme, hogy szintet lépünk a flexibilitás terén, ha közlekedésről van szó. Az új stratégiában az autók továbbra is meghatározó elemei maradnak a portfóliónknak és nemzetközi szinten 1,3 millióról 2 millió játműre tervezzük növelni 2025 végére az Arval által üzemeltetett autóflotta méretét. Ugyanakkor a változatos mobilitási mix biztosítása érdekében minden piacon a helyi igényekhez és szokásokhoz igazodó új, aktuális trendeket követő megoldásokat vezetünk be.

Az utóbbi években megjelenő új közlekedési szokások és mobilitási igények következtében a fogyasztói piacon megjelentek már közösségi kerékpárok, robogók és rollerek is. Magyarországon az a célunk, hogy elsőként biztosítsunk cégek számára tartós bérleti szolgáltatásokat e-biciklikre és e-rollerekre, amelyeket a jövő innovatív, költséghatékony és zöld eszközeinek tartunk. Sőt szeretnénk nemcsak rendelkezésre bocsátani ezeket, hanem töltési lehetőséget is biztosítunk a tudatos ügyfeleknek.


Fókuszban az elektromos hajtás

Az Arval évek óta elkötelezett a környezettudatos közlekedés támogatásában, ezt tovább visszük új stratégiánkban is. Ezt a törekvést a “Good for you, good for all” (‘Jó neked, jó mindenkinek’) mottó fogalmazza meg, a környezettudatos gondolkodás ugyanis közös felelősségünk és eredményeit is közösen élvezhetjük. Az Arvalnál hisszük, hogy ez nem mindig jár lemondásokkal! Az elektromos autók például sokszor jobb vezetési élményt nyújtanak, mint a hagyományos belsőégésű járművek!

Egyes országokban az Arval által kezelt e-autók részaránya megközelíti a 40%-ot a teljes flottában. Magyarországon is pozitív tendenciák figyelhetők meg ezen a téren és az elmúlt évben már az hazai ügyfelek által rendelt járművek között is 50 százalékkal nőtt a tisztán elektromos autók száma. Hamarosan töltési megoldásokat is tervezünk kínálni az elektromos autók mellé, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az elektromos hajtás még gyorsabban elterjedjen itthon.


Együttműködés a Magyar Cetelem Bankkal: egyszerűsödő vásárlási folyamat

Az Arval Beyond erősen épít a globális és lokális partneri együttműködésekre is. Ezen a téren már idehaza is konkrét eredményeket láthatunk, hiszen döntés született arról, hogy megkönnyítjük a céges autókat használó magánszemélyeknek az általuk vezetett jármű megvásárlását a lízingszerződés végén. Ennek érdekében stratégiai megállapodást kötöttünk a BNP Paribas a lakossági hitelezésben jártas leányvállalatával, a Magyar Cetelem Bankkal.

A konstrukcióval az a célunk, hogy kedvezményes személyi kölcsönt vehessenek igénybe azok, akik magánszemélyként megvásárolnák cégautójukat a futamidő végén. Reményünk szerint azon túl, hogy segítünk felhasználóinknak, a lehetőségnek köszönhetően több hibrid vagy elektromos hajtású autó marad a magyar utakon.

További lépésekkel is igyekezzük segíteni majd a lakossági közlekedés környezettudatos átalakulását. A következő években számos bejelentés várható ezen a téren, a kedvezményes hitelkonstrukció viszont már idén ősszel elérhetővé válik.