Újra négy keréken?

Újra négy keréken?

csütörtök, május 28, 2020

Az élet szép lassan visszatér a normálisnak tűnő kerékvágásba, de az elmúlt hónapok nem maradnak következmények nélkül. Nemcsak az változott meg, hogyan dolgozunk vagy tanulunk, hanem az is, ahogy közlekedünk.

Egyre többen választanak olyan járművet, amivel egyedül utazhatnak. A gyaloglás, biciklizés és rollerezés mellett az autó is egyéni közlekedési eszköz, azaz most a kormány mögé is az átlagosnál többen ülnek be. Ez viszont nem olyan egyszerű, hiszen az autóipar is nagy változásokon ment keresztül az elmúlt időszakban. Az új autók ára hosszútávon szinte biztosan emelkedni fog, ráadásul gazdasági válság idején egyébként is kockázatos lehet új járművet beszerezni. Legújabb két részes blogposztunkban Kalla Péter, az Arval Magyarország Business Managere és Banovic Aleksandra, cégünk kereskedelmi és marketing igazgatója segít eligazodni a jövő útjain. Először a közlekedési szokások változását, majd ezt követően a járvány gazdasági hatásait járjuk körbe.

Az elmúlt hetekben az Arvalnál is tapasztaltuk, hogy a korlátozások bevezetésekor jelentősen visszaesett kezelt flottánk futásteljesítménye. Az általános trend mellett ugyanakkor egyes Ügyfeleinknél éppen az okozott gondot, hogy bár felszökött a flottahasználat, mégis nehezen tudták hirtelen bővíteni autóparkjukat. Szerencsére ilyen helyzetekben is tudtunk segíteni. Egyrészt középtávú bérleti konstrukciónk flottáját nemrég 30 új autóval bővítettük és ezeket gyorsan Ügyfeleink rendelkezésére bocsátottuk. Emellett szakmai kapcsolatainkat kihasználva együttműködtünk a magyarországi járműforgalmazókkal, hogy a raktárkészletekből is az ügyfeleink igényeinek leginkább megfelelő járműveket szerezzük be.

A korlátozások enyhülésével viszont azt látjuk, hogy felértékelődik az autóhasználat, mivel továbbra is ez jelenti az egyik legbiztonságosabb közlekedési módot. Ez várhatóan hosszabb távon nem is fog változni, hiszen ha a járványnak vége is lesz, a járványveszélynek még nem. Sokan pont ezért tartanak attól, hogy az egyébként is túlterhelt úthálózatokon a közlekedés káoszba fulladhat. Nem is beszélve arról, hogy ez a járvány alatt sokat javuló levegőminőség drámai romlásához vezethet.

Nem meglepő, hogy több nagyvárosban is felmerült a gondolat, hogy korlátozásokkal mennének a problémák elébe. Az új szabályok valószínűleg főként a környezetvédelmi szempontokat részesítenének előnyben, ez pedig elektromos járművek terjedését segítheti. Az Arvalnál már évek óta nagy hangsúlyt fektetünk a zöldmobilitásra, éppen ezért elektromos autók is szerepelnek a kínálatunkban. Középtávú bérleti flottánkban is több e-autó található, amik ebben a számos előnnyel járó csomagban is elérhetők Ügyfeleinknek.

 

 


“Az elektromos közlekedés melletti elköteleződésünket az is alátámasztja, hogy a jövőben számos további kényelmi szolgáltatást szeretnénk nyújtani elektromos autót használó Ügyfeleinknek. Ezek hamarosan a mindennapi közlekedésüket könnyítik majd meg jelentősen” – emelte ki Kalla Péter.

 

 

 

A járvány és a járványveszély hatásai tehát sokáig velünk maradnak. Nemcsak a közlekedési szokások megváltozásával kell viszont számolni, hanem gazdasági válság elhúzódásával is. De mit tehet az, akinek pont most van új járműre szüksége? Bármilyen autó beszerzése komoly költség egy vállalkozásnak és éppen ezért kockázat is, főleg egy ilyen szituációban. Jelenleg mindenki a biztonságot keresi a növekedési lehetőségekben is, ilyen helyzetekben pedig az Arval, és az operatív lízing remek választás lehet. Jövő héten körbejárjuk, hogy miért.